Michelin guide
Průvodce Michelin (francouzsky Le Guide Michelin)
Průvodce Michelin (francouzsky Le Guide Michelin) je řada knižních průvodců vydávaných každoročně francouzskou společností Michelin ve více než 30 zemích. Průvodce volně navazuje na Michelin Red Guide, nejstarší a nejznámější průvodce, uděloval hvězdičky hotelům a restauracím.
Michelinův systém hvězdiček je celosvětově uznávaným standardem excelence v oblasti stravování. Získat hvězdičku Michelin je pro restauraci velkou ctí a může to vést k dramatickému nárůstu počtu zákazníků.
Kromě hvězdiček Michelin uděluje průvodce také Bib Gourmands, které označují restaurace, které nabízejí kvalitní jídlo za rozumné ceny. Průvodce také uděluje zelené hvězdy, které označují restaurace, které se zaměřují na udržitelnost.
Průvodce Michelin je cenným zdrojem pro gurmány i obyčejné strávníky. Je to skvělý způsob, jak najít skvělá místa k jídlu, ať už jste kdekoli na světě.