|

Vejce benedikt až do 15hod. každý den

Už víme kam na skvělé vejce benedikt v Praze každý den až do 15hod. a navíc si vyberete z pěti variant. A to není vše! Nabízí i širokou škálu dalších brunchových specialit.

MasterChef v restauraci DEER PRAGUE

Velmi milá návštěva 🦌.. pokud hledáš klídek a kvalitní jídlo tak seš tady správně.

Honza Albrecht (MasterChef 2023)

Deer Restaurant Prague
Michalská 19, Praha 1
 +420 737 344 197
Denně 7:00 – 23:00
Brunch menu

Vejce Benedikt s pečenou šunkou – zastřené vejce, holandská omáčka, listový salát s cherry rajčaty
Vejce Benedikt s marinovaným lososem – zastřené vejce, holandská omáčka, listový salát s cherry rajčaty
Vejce Benedikt s krevetami – zastřené vejce, holandská omáčka, listový salát s cherry rajčaty
Vejce Benedikt s černým lanýžem – zastřené vejce, holandská omáčka, listový salát s cherry rajčaty
Vejce Benedikt s avokádem – zastřené vejce, holandská omáčka, listový salát s cherry rajčaty
Veggie snídaně – grilovaný tempeh, vaječná omeleta, avokádo, hlíva královská, listový salát, cherry rajčata, nakládaná červená řepa
Snídaně Deer – grilovaná zvěřinová salsiccia, restovaná hlíva královská, omeleta s bylinkami, pečená slanina, bramborové rösti
Fresh Fruit Bowl – sezónní ovoce, mascarpone
Anglická snídaně – sázené vejce, pečená slanina, fazole v tomatové omáčce, restované houby, cherry rajčátka, mini klobásky, bramborové rösti

Tady je seznam dalších 10 míst v Praze, kde si můžete dát vynikající vejce Benedikt:

Tady je seznam 10 míst v Praze, kde si můžete dát vynikající vejce Benedikt:

Café Savoy

  • Adresa: Vítězná 5, Praha 5
  • Popis: Elegantní kavárna ve stylu belle époque s tradičními českými i francouzskými pokrmy.

Eska

  • Adresa: Pernerova 49, Praha 8
  • Popis: Moderní restaurace a pekárna, známá pro své inovativní pokrmy a čerstvé pečivo.

Café Louvre

  • Adresa: Národní 22, Praha 1
  • Popis: Historická kavárna s bohatou tradicí a širokou nabídkou snídaní.

Café Letka

  • Adresa: Letohradská 44, Praha 7
  • Popis: Šarmantní kavárna s uvolněnou atmosférou a skvělými snídaňovými možnostmi.

Home Kitchen

  • Adresa: Jungmannova 8, Praha 1
  • Popis: Příjemné bistro s důrazem na čerstvé a domácí suroviny.

Můj šálek kávy

  • Adresa: Křižíkova 105, Praha 8
  • Popis: Populární kavárna v Karlíně, známá pro své kvalitní kávy a skvělé snídaně.

Café Neustadt

  • Adresa: Karlovo náměstí 23, Praha 2
  • Popis: Kavárna v centru města s příjemnou atmosférou a venkovním posezením.

Coffee Room

  • Adresa: Korunní 74, Praha 10
  • Popis: Malá a útulná kavárna s vynikajícími snídaňovými pokrmy.

Café Fin

  • Adresa: Řeznická 10, Praha 1
  • Popis: Moderní kavárna s klidným prostředím a výběrovou kávou.

Mezi Srnky

  • Adresa: Sázavská 19, Praha 2
  • Popis: Kouzelná kavárna s domácími pokrmy a přátelskou atmosférou.

Tato místa nabízejí nejen skvělá vejce Benedikt, ale i příjemnou atmosféru pro vychutnání snídaně v Praze nebo brunche.

Vejce Benedikt: Dokonalý brunch recept

Ingredience:

  • Na holandskou omáčku:
    • 150 ml bílého vinného octa
    • 3 kuličky celého pepře
    • 2 lžíce nasekaných bylinek (např. petrželka, estragon)
    • 3 žloutky z čerstvých vajec
    • 150 g másla, pokojové teploty
    • Sůl a pepř podle chuti
    • Citronová šťáva dle chuti
  • Na vejce Benedikt:
    • 4 plátky anglické slaniny
    • 4 anglické muffiny
    • 4 vejce
    • Ocet
    • Sůl a pepř
  • Na ozdobu:
    • Svěží bylinky (např. petrželka, pažitka)

Postup:

Příprava holandské omáčky:

  1. V hrnci smíchejte ocet, pepř a bylinky.
  2. Přiveďte k varu a nechte svařovat na mírném ohni, dokud se objem tekutiny nezmenší o polovinu.
  3. Slijte z hrnce a nechte mírně vychladnout.
  4. V misce, kterou můžete postavit na hrnec s horkou vodou, vyšlehejte žloutky se 2 lžícemi svařeného octa.
  5. Misku umístěte nad hrnec s horkou vodou (nevařící) a za stálého šlehání pomalu přidávejte rozpuštěné máslo po lžících.
  6. Omáčku šlehejte, dokud nezhoustne a nezačne lesknout.
  7. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou dle chuti.
  8. Udržujte holandskou omáčku teplou nad horkou vodou (nevařící) až do podávání.

Příprava vajec Benedikt:

  1. Anglickou slaninu opečete na pánvi dokřupava a poté osušte na papírové utěrce.
  2. Anglické muffiny rozkrojte na poloviny a opečte na pánvi dozlatova.
  3. V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte ocet (cca 1 lžíci na 1 litr vody).
  4. V misce rozklepněte vejce.
  5. V naběračce udělejte vír horkou vodou a do něj opatrně vlijte vejce.
  6. Vařte vejce 2-3 minuty, dokud bílek neztuhne a žloutek nezůstane tekutý.
  7. Děrovanou naběračkou vejce vyjměte z vody a nechte okapat na papírové utěrce.

Sestavení:

  1. Na opečené muffiny položte plátek slaniny, ztracené vejce a přelijte holandskou omáčkou.
  2. Ozdobte čerstvými bylinkami a ihned podávejte.

Tipy:

  • Pro dokonale krémovou holandskou omáčku použijte kvalitní máslo pokojové teploty.
  • Pokud se vám nedaří vytvořit vír ve vodě, použijte naběračku a jemně míchejte vodu v misce, aby se vytvořil malý vír.
  • Vejce Benedikt můžete servírovat s libovolnou zeleninou, například s avokádem, špenátem nebo rukolou.

Dobrou chuť!

FoodManiac
Author: FoodManiac

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.